Amerikanska flygplatser

USA är ett mycket stort land och detta gör att ett fungerande transportsystem blir betydligt viktigare än i ett mindre land som exempelvis Sverige. Flyg är det snabbaste sättet att ta sig till olika platser, och detta har gjort att flygtransport prioriterats. Nätet av flygplatser är välutbyggt i USA, och landet rymmer flera av världens största och mest trafikerade flygplatser.

Los Angeles International Airport

Los Angeles International Airport, förkortat LAX, är en av de absolut största flygplatserna i världen. Av bland andra Forbes har den även beskrivits som den stressigaste flygplatsen i landet. Belägen drygt två mil från Downtown LA, är den populär bland såväl turister, pendlare som affärsresande. Populära destinationer är London, Seoul och Hong Kong.

John F. Kennedy International Airport

Den största flygplatsen i New York, och även en av de största i USA, är John F. Kennedy International Airport. Flygplatsen invigdes år 1948, och döptes senare om efter den populäre presidenten. Från flygplatsen kan man resa till en rad nationella och internationella destinationer. Alla större flygbolag såsom American Airlines, Air France, Air China, Delta Air Lines, Lufthansa och Emirates samarbetar med flygplatsen. Till populära destinationer hör bland annat Paris, London, Mexico City och Santiago.

Ronald Reagan Washington National Airport

Den största flygplatsen vid den amerikanska huvudstaden Washington, D.C. är Ronald Reagan Washington National Airport. Den öppnade den 16 juni 1941. Nuvarande namn har flygplatsen haft sedan den 6 februari 1998 då dåvarande president Bill Clinton beslutade att döpa om flygplatsen som en hyllning till den tidigare presidenten Ronald Reagan på hans födelsedag. Från flygplatsen går främst inrikesflyg till städer som Los Angeles, Dallas, Atlanta, New York och West Palm Beach. Det avgår även en del turer till Kanada, främst till Toronto och Ottawa.