Saker att tänka på när du köper en begagnad bil

Andrahandshandel är något som alltid varit populärt då många saker går att använda under längre tid och får därmed ett andrahandsvärde. Detta resulterar i att föremål ofta kan byta ägare. Det är samma när det kommer till bilar då en välskött bil kan klara sig väldigt lång tid på vägarna. Det är inte alla som har pengar till att köpa en ny bil eller bara tycker det är smartare med att köpa en bil billigt om man anser att den har ett högre värde än vad utgångspriset är. Alla som köper begagnade bilar kanske inte är någon form av bilexpert. Det är därför vi här nedan kommer att gå igenom lite viktiga saker att tänka på om du ska köpa en begagnad bil.

Förberedd innan mötet med säljaren

Innan du har bestämt träff för att kolla på en begagnad bil finns det lite saker du kan kika på innan mötet. Först bör du kontakta Transportstyrelsen för att ta reda på om säljaren verkligen är skriven på bilen. Du kan samtidigt även ta reda på om bilen ofta bytt ägare, vilket kan vara ett varningstecken på att något är fel med den. Ta reda på om bilen är belånad samt om priset stämmer in på bilar av samma modell från andra säljare.

Provkörning och inspektion

Nu kommer vi till det roliga, när du får provköra din eventuellt nya bil. Har du inte suttit i en bil av samma modell sedan tidigare, då kan det vara bra att känna efter hur du sitter och även om den passar din körstil. Var noggrann med att inspektera så att bilen har den kvalitet som matchar det pris som säljaren satt. När du provkör bilen, se till att stänga av radion så att du tydligt kan lyssna på hur motorn låter samt lyssna efter ljud som inte borde vara där. Skramlar det eller liknande, då är det förmodligen något fel med bilen.

Papper och nycklar till bilen

Det är viktigt att du kikar igenom protokollet från den senaste besiktningen och även att eventuella anmärkningar är åtgärdade. Se till att säljaren har med sig alla nycklarna som går till bilen och andra tillbehör som är relevanta. Kontrollera att bilen har blivit servad enligt tillverkarens rekommendationer samt att serviceboken är fullstämplad och uppdaterad.

Begagnade bilar i Stockholm

Om det är så att du är ute efter att köpa en begagnad bil, då finns det flera företag som kan hjälpa dig. Söker du efter begagnade bilar i Stockholm, då finns det företag med hög standard till billigt pris, som exempelvis företaget Riddermark Bil som alltid guidar dig med att välja rätt fordon. Fördelen med att köpa en begagnad bil från ett företag är att de endast köper bilar som är i bra skick och som klarar deras checklistor utan några problem. Ett smart alternativ för dig som inte kan så mycket om bilar.