Varför laddhybrid?

I takt med att vi människor blir mer miljömedvetna och gör fler aktiva val i vår vardag, har även bilindustrin förändrats. Konsumenternas krav har ökat takten på utvecklingen av alternativa energikällor till våra bilar, vilket är viktiga steg mot att kunna hålla de satta miljömålen.

Klimatsmart och tystgående

Bensindrivna bilar har fått stor konkurrens av till exempel eldrivna fordon men det finns även bilar som kombinerar el och bensin. Detta är de populära bilarna laddhybrider som vi numera ofta ser ute på vägarna. Bilarna drivs till största delen av elmotorerna men vid högre hastigheter kombineras elen med den bränsledrivna delen och bilen ger dig då den bästa och mest effektiva körningen ur miljösynpunkt. Att ha en bil som till övervägande del använder sig av el är ett viktigt steg att ta när det kommer till klimat och miljö, dock är det viktigt att elen kommer från hållbara källor för att det ska bli riktigt bra. Att kombinera elmotorn med en bränslesnål motor blir en trygghet för dig som förare men du kan också vara säker på att bilen bara använder minsta mängd bränsle som behövs. Ytterligare en fördel med en laddhybrid är att bilen går oerhört tyst. För alla med känsliga öron kan detta vara bilen som trots allt räddar diverse körningar, både långa och korta. Ljudkänslighet kan vara oerhört smärtsamt och då kan en tystgående bil vara en stor hjälp i det vardagliga livet och förhindra att människor med de här bekymren blir sittande hemma.

Bästa familjebilen

Har du längre transporter, till exempel en bilsemester eller liknande, är kombinationen laddhybrid och SUV oslagbar. Den lite större bilen klarar mycket packning, den är trygg att köra då du sitter högre upp och får bättre överblick och öronen blir inte trötta då den är väldigt tystgående. Det blir enklare att köra långt utan att barnen tröttnar då det finns gott om utrymme för passagerarna, och bilen är ändå smidig nog att ta sig fram inne i städer. Eftersom ingen vet hur länge pandemin håller i sig och vi behöver vara försiktiga med hur vi rör oss i samhället blir en bilsemester den perfekta lösningen. Ni slipper trängas på tåg, bussar eller flyg och med bilen finns alltid möjlighet att stanna för alla möjliga former av pauser. Det är positivt oavsett om världen är drabbad av en pandemi eller inte. Så planera nästa svemester och gör den till en bilresa full med äventyr och upptäckter – det kommer glädja hela familjen!