Att driva ett lantbruk eller en gård

Om man har en gård eller ett lantbruk kan man snabbt bli varse att det är en hel del som behöver transporteras. Vanligen ligger gården i utkanten av ett samhälle vilket gör att människorna ofta behöver transport till och från skola, affär och annat. På en gård måste också eventuella djur transporteras, foder bäras och vatten köras ut till djuren. Man kan ganska snart tröttna på att göra allt för hand. Att bära tunga vattenhinkar tar tid och att köra dem på skottkärra underlättar bara litegrann. Har man många djur går det åt många hundra liter vatten per dag och det krävs helt enkelt bättre resurser. Då kan man behöva en fyrhjuling eller något annat redskap.

Transporthjälp

För att få transporter att gå lite snabbare och smidigare behövs bra och pålitliga fordon samt vagnar. Det finns en hel del att välja på hos Kellfri.se både när det gäller vagnar och annan utrustning till fordon. Oavsett om man behöver en mindre vagn att köra foder på, eller om man behöver något större till skörden på åkern, kan man finna det här. Har man en gård blir snabbt alla transporthjälpmedel guld värda. Man behöver inte slita på kroppen lika mycket och att ta ett fordon till en plats går i de allra flesta fall snabbare än att gå om sträckan är lång.

Ta hand om och transportera djuren

Om man bedriver ett lantbruk med djur måste man också se till att man kan flytta sina djur. Det kan vara i samband med slakt, utsläpp, veterinärbesök eller något annat. Ska man skicka många djur till slakt kan ett alternativ vara att låta ett företag hämta upp djuren men det kostar extra. En fyrhjuling kan till exempel vara bra att ha om man behöver driva kor, grisar eller får till en annan hage om det är dags att byta bete. En bra vallhund kan vara ett alternativ men det är inte alltid man har tillgång till en sådan. För att djuren ska må bra behöver de också foder och säckarna väger i de allra flesta fall runt 20 kilo. Det blir tungt att bära långa sträckor och även då kan det vara skönt att ha ett hjälpmedel för transporten. Om man ska transportera en häst räcker det såklart inte med en fyrhjuling. Då krävs det att man har en bil med hästtransport, alternativt en hästlastbil. Har man stora djur kan man behöva lasta dem fort och då finns det inte tid att åka och hyra en transport. Det bör med andra ord alltid finnas på plats.

Välja rätt fordon

Att välja rätt fordon är alltid viktigt. Det gäller att provköra och fundera över vad man egentligen behöver i lantbruket eller på gården. Onödiga inköp kostar pengar och det är sällan man kan få igen pengarna på ett fordon som man redan köpt.